vineri, 12 septembrie 2008

old age


ca sa-ti placa art nouveau-l ai nevoie de putin timp ..si jur ca nu conteaza ce browser folosesti.. ca sa apreciezi si sa ramai indragostit de art nouveau ai nevoie de mult mai mult, un background vizual solid lipsit de snobisme pentru ce e hot si ce e not in agenda fashionistului de arta. Daca acum suntem in perioada cartoon-photo-new-old media-si ce mai e - unde conceptualizarea e mama lor, eu sunt in perioada back to basics.. extrem de necesar: pentru un segment de contemporaneitate care respira numai prefabricate accesorizate, discutia despre artizanal, despre ornament si structura pur decorativa fara o functie etica sau programatica de convertire la dictatura eco .. este cel putin inexistenta.

cum iti dai seama ca esti inca un amator in probleme de arta? cauti artisti preferati, ii guglezi cu atentie si ii captezi in forma electrica, important: sa fie putin sau deloc cunoscuti si sa aiba lucrari de actualitate. te convingi ca iti place, ajungi sa te imbraci cu el pentru a te obisnui .. clar: "there is no sparkle"

cum isi pot da seama ceilalti ca esti real ? recunosti degajat ca impresionistii ruleaza chiar daca sunt supra expusi, prea bine cunoscuti si poate prea "banali"..i-ai cunoscut in musee d'orsay, ai avut o confruntare violenta, l-ai injurat putin pe renoir pentru lancezeliile tarzii, te-a batut gandul sa il scoti pe monet la o bere.. i-ai inteles numai dupa ce ai trecut prin toate formele de arta moderna.. spui sec ca iti plac pentru ca ce picteaza e frumos ..spui asta si razi..te gandesti cat de mult iti plac oamenii care te intreaba care e pictorul tau preferat ..ce intrebare odioasa .. iti vine sa-l bati ..arta se rezuma la optiuni de gust? da! imi place Botticelli pt ca arata incredibil, "da bine in galerii".
sinceritatea e trickul cand vorbesti despre arta, nimanui nu-i pasa de teorii, concepte, legaturi intre filosofie si pictura, punctari literare..
vrem feedback ..asta asteptam ..raspuns imediat ..ca pe mess .. aftertaste-ul e o chestie de ..gust.


am pornit de la un intro pe care trebuia sa-l fac pentru fotografiile cu arhitectura din oradea.. am plecat cu gandul asta si pe drum m-am enervat ..desigur momentul "secesionist" oradean merita un alt spatiu si un alt input, dar e antrenant sa te lasi putin dezarmat in fata lipsei de structura, sa disperi si sa te apuci sa scrii cam orice..aproape orice.. destul de abstract? devin prea contemporana.. la dracu, din nou.

Niciun comentariu: