vineri, 26 iunie 2009

visual evenings - comics @ clubul ţăranului




am fost aseară la clubul ţăranului pentru o doză de BD românesc pe bune. a fost seara lui Ciubi.
contactul propriu zis cu "salonul" mi-a creat o stare extrem de bună şi de groove creativ. După ambuscada de pe terasa ţăranului unde forfotea a lume şi a mult zgomot, intrând înauntru am traversat parcă o lume pentru a ajunge într-o cameră liniştită, prietenoasă şi calmă. Am răsfoit reviste, cărţile la o masă, m-am uitat la lucrările lui ciubi (o parte le-am mai văzut şi la centrul ceh anul trecut) şi "m-am chilluit" într-un mod extrem de plăcut. la masa din spate doi tipi lucrau de zor la nişte ilustraţii în caietele de schiţe, iar din faţă se auzea sunetul de marker reloaded (love that sound!) şi mişcarea pointerului pe panou, pisica pătrată era in action ;)
m-am întrebat cum oamenii de afară stau acolo ca să pălăvrăgească fără rost...

mi-am cumpărat un super BD - Strâmb (cu â din i) life - pe care îl voi exploata într-un alt post, pe larg şi cu bucăţi cuprinzătoare - pentru ca este mult prea amuzant. am râs aproape isteric când l-am citit/văzut aseară.

m-a relaxat foarte mult experienţa asta- m-a făcut să mă întreb de ce mă duc la vernisaje, când pot merge la sfârşitul expoziţiei pentru a savura cu adevărat obiectul în sine al evenimentului, nu festinul monden de get together.
Rămâne aşa atunci, ne vedem în ultima zi a expoziţiei la fiecare expoziţie. faceţi un reminder facebook din asta. brilliant.

miercuri, 24 iunie 2009

Basarabia mea



Alexandru Plămădeală - Studiu



Ion Grigore Popovici - Nud
Icar


Ada Zevin - Găgăuză


Nina Arbore - Autoportret



Dumitru Sevastian - Odalisce
Iosif Rosebluth -Promenadă

Miliţa Petraşcu







Basarabia mea - vernisaj marţi 23 iunie - Artmark


îmi doream de mult să ajung la Artmark/Art Society. Mă gândeam că o să fie o "întâlnire" liniştită, fără agitaţie şi zgomot, mă imaginam descoperind o galerie mică şi cochetă mai necunoscută. Cred că asta explică şi modul în care am relaţionat cu spaţiul - am fost copleşită de tot decorul a la carte care s-a desfăşurat. o combinaţie de catering, arhitectură şi mulţi "oameni de vernisaj".
am fost plăcut surprinsă, dar cumva nu m-am simţit chiar într-un spaţiu deschis, creativ, aroma de mentalitate de licitaţie se simţea, expensive suits and lots of photos being taken - exact ca pentru un glossy.

Lăsând decupajul de atmosferă la o parte, expoziţia a fost cu adevărat revelatoare pentru mine. Nu m-am gândit niciodată cu seriozitate la artiştii din Basarabia.. chiar şi când vorbeam de Nina Arbore sau de Miliţa Petraşcu o făceam fără a contextualiza originea lor.

Am rămas încântată de ce am văzut, m-a copleşit sala dedicată Miliţei Petraşcu, i-am simţit lupta pentru a şlefui puternic, dar niciodată masculin.

Acuarele lui Theodor Kiriacoff mi-au adus aminte de cărţile cu poveşti ruseşti pe care le preţuiesc mai mult acum decăt când eram mică.

Nudurile lui Ion Grigore Popovici sunt de o sensibilitate inexplicabilă, nu ştiu dacă să le văd ca momente intime de cotidian sau studii care dezbracă liniile clare pentru a deveni expresive.

Lucrarea care mi-a rămas în faţa ochilor ca fiind cea mai apropriată de ceea ce simt eu plastic este pânza de Dumitru Sevastian - Odalisce. Expresivitatea "lucrăturii" pigmentului se armonizează cu totul aerul oriental care simt că încă ne guvernează viaţa şi modul de a gândi. lejeritatea şi calmul leneş al odaliscelor este de un firesc actual.

marți, 23 iunie 2009

art @ Kollector

Kollector Gallery
eveniment NAG
artist: Chrisitee
"Am inceput sa desenez de cand eram un mic copil cu tatal si sora mea. m-am urcat prima oara pe skateboard in 1990 si inca de la inceput am iubit arta in skateboarding si skateboardingul in arta."

am avut o senzatie de liniste cand am vazut expozitia, era si ora tarzie probabil, cat si modul in care galeria kollector exista : anexata, retrasa si linistita.
grafismul care devine "graffitism" imprima aici o nevoie de a recupera formele omorate in albumele de istoria artei intr-o redescoperire urbana.
very much enjoyed it.













Expo -UNA galeria NAG - continuare

Vasilescu Catalina

Roxana Constatnta Dumitrache- "Masca"



Expo -UNA galeria NAG



Harea D. Larisa Tahana
"Structura-Detaliu-Anotimp"


























Stela Vartic - "interior"


UNAgaleria
12 iunie - NAG
Expozitia premiantilor Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, promotia 2008-9

joi, 11 iunie 2009

12 iunie - noapte alba artizart


In aceiasi data cu noaptea alba a galeriilor,vineri 12 iunie, ArtizArt propune un wine tasting pentru ca noua ne place vinul sec de calitate, un yardsale pentru ca nu ne grabim sa folosim cuvantul vintage pentru SH-uri, totul intr-un decor cu obiecte handmade originale.

Ne gasiti usor pe strada Johann Gutenberg nr. 16, intorcandu-va din B 52 sau daca iesiti de la Teatru Bulandra sala Izvor, chiar via-a-vis de Tinerimea Romana.

Asa ca dupa ce va luati portia de arta contemporana din galerii, veniti pentru un pahar de vin si un mini targ.

Intrarea este libera, iar vinul este din partea casei.

French attitude needed.

ArtizArt

www.artizart.ro

Magazinul este deschis de luni pana vineri de la ora 11:00 la ora 20:00

if he says so

miercuri, 10 iunie 2009

old cars fabric










Imprimerie textilă manuală Marius Marc Alexandru