miercuri, 19 noiembrie 2008

it's only words, come on!


nu cred ca exista ceva mai odios decat semiology in art history.. mai oribil decat Barthes si Louis Marin..
dar cum o abordare anarhica nu e chiar la indemana in cazul asta si cum nu pot sa scap de intoxicatia de articole peste articole care totusi trebuie citite (a se citi aici citite in sensul propriu ... acum intelegi de ce urasc semiotics? so damn fara scop).

oricum sub agitatia asta de cuvinte, semne, semnificanti (suna a droguri..hmmm.. well si Walter Benjamin "studia" cum e cum hasisul ..deci cred ca e in regula).. m-am tot gandit cat de importante sunt cuvintele ca imagini grafice, in afara de estetica lor tipografica,fascinatia unui motto , de exemplu, pe care sa il ai tot timpul in fata ochilor.

pe igoogle - am sticky notes - si primul text, cel mai sus asezat, deci chiar in dreptul sacrului search bar e un citat din Goethe :"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power, and magic in it." nu ma gandesc intotdeauna la semnificatie, ci stiu ca e ceva scris acolo si asta mai ilumineaza pagina.
si cand scrii, si cand citesti, sau recitesti (apropo - matei calinescu rules!) se formeaza contactul vizual cu literele - cuvintele intr-o maniera atat de unica, apropriata de desen, dar total diferita. actiunea in sine de a scrie, actiunea "mecanica" e superba, habar n-am de ce dar e out of this world ca potentiala forta.

Niciun comentariu: