luni, 10 martie 2008

culori inmuiate in culori















Malgorzata Dmitruk – grafica, design vestimentar


MATERIAL
Pluoverele par calduroase, facute pentru vremea rece, facute cu credinta si cu rabdare, pentru ca in lumea indepartata unde au fost facute, dimineata intra frigul in camera deasupra paturilor groase, iar cusutul se face cand se aduna toate femeile dupa-amiaza.

Materialul e potrivit cu multe culori, tricotat uniform si brodat apres cu ate in “desen liber” taranesc. Ar putea parea un efect de coloratie suplimentara, dar de fapt forma “desenelor” de pe haine reflecta miscarile creionului pe hartie, replica liniilor lucrarilor de grafica.. culorile – stridente si ciudat de vesele se altoiesc cu tonuri seci prafuite de pamant.

LINIE

Grafica – lucrarile sunt dispuse intr-o ordine anume..si trebuie citite asa, este o carte de basme care a fost pusa pe pereti si din care au disparut odioasele pagini cu litere si au ramas numai ilustratiile.

“De-ai locului” - poveste in 36 de cadre, 2003

o intamplare cu bunici, imagini cu amintiri. Se moare pe peretele asta, dar privirile intelegatoare ale batranilor coloreaza vesel, cu rabdare.

“Albastru – o poveste in 36 de cadre, 2003
“o poveste despre o coloana bolnava... o amintire din copilarie, din spital.”
secvente-durere-narative aduc imaginile chinuitoare ale exploatarii fizicului in maniera frida kahlo. Frida mai e prezenta in autoreflexia portretului, in stantarea personalitatii, in repetare, in aproprierea teribil de feminina de sine.

Niciun comentariu: